IngredientePentru savarine:
● 150 ml lapte cald
● 2 oua
Pentru sirop:
● 400 ml apa
● 1 esenta de rom
Pentru decor:
Pentru decor:
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol, iar in laptele caldut punem drojdia, amestecam si punem tot continutul peste faina. Adaugam uleiul si ouale si amestecam bine cu o spatula. Va rezulta o coca moale. La final punem si sarea, mai amestecam 2-3 minute pentru a se incorpora foarte bine, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam 30 minute la dospit.
Intre timp pregatim siropul: punem o craticioara pe foc in care turnam apa si zaharul si lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva si da in 2-3 clocote. Oprim focul si punem esenta de rom. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Ungem formele de savarine cu unt si punem aluatul cat sa umplem 3 sferturi din forme. Mai lasam la dospit la temperatura camerei inca 15-20 minute si bagam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana sunt rumene. Cand sunt reci, le taiem capacelul, le insiropam, le lasam 10 minute sa traga tot siropul si le umplem cu frisca.
Le ornam cu dulceata sau topping de capsuni sau visine.
Sa le savurati in tihna!