Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Savarine
retete prăjituri bio

Ingrediente
Pentru savarine:
 
● 150 ml lapte cald
● 2 oua
 
Pentru sirop:
 
● 400 ml apa
● 1 esenta de rom
Pentru decor:
 
● 500 ml frisca lichida / smantana pentru frisca sau 4 pliculete de Praf pentru frisca vegetala Biovegan
 
Pentru decor:
Mod de preparare:
 
Punem faina intr-un bol, iar in laptele caldut punem drojdia, amestecam si punem tot continutul peste faina. Adaugam uleiul si ouale si amestecam bine cu o spatula. Va rezulta o coca moale. La final punem si sarea, mai amestecam 2-3 minute pentru a se incorpora foarte bine, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam 30 minute la dospit.
 
Intre timp pregatim siropul: punem o craticioara pe foc in care turnam apa si zaharul si lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva si da in 2-3 clocote. Oprim focul si punem esenta de rom. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Ungem formele de savarine cu unt si punem aluatul cat sa umplem 3 sferturi din forme. Mai lasam la dospit la temperatura camerei inca 15-20 minute si bagam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana sunt rumene. Cand sunt reci, le taiem capacelul, le insiropam, le lasam 10 minute sa traga tot siropul si le umplem cu frisca.
 
Le ornam cu dulceata sau topping de capsuni sau visine.
 
Sa le savurati in tihna!

Alte retete de prăjituri bio

17-11-2020

Rulada cu crema de ciocolata, delicioasa, pufoasa si usor de preparat

Mod de preparare: Separam cele 5 oua, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul si mixam pana devine bezea. [...]

14-10-2020

Tort TRIO

Mod de preparare: Blatul Punem intr-un bol untul la temperatura camerei si zaharul si mixam cat sa amestecam foarte bine untul [...]