Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Tort TRIO
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru blat de ciocolata:

Pentru mousse-ul de ciocolata amaruie:

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

Mod de preparare:

Blatul

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei si zaharul si mixam cat sa amestecam foarte bine untul si zaharul. Adaugam si oul. Dupa ce am incorporat oul, adaugam laptele batut, cernem deasupra faina, cacao, bicarbonat de sodiu si sare, si mixam la viteza mica cat sa incorporam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava de 23 cm cu peretii detasabili pe care am uns-o cu putin ulei la baza sau am tapetat-o cu hartie de copt. Bagam la cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Mousse-ul de ciocolata amaruie

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. (ciocolata sa aiba cel putin 50% cacao)

Cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei o amestecam cu frisca batuta putin cate putin. Primul mousse este gata si il putem turna peste blatul rece. Vom baga totul la congelator pentru maxim 20 minute. (Pe peretii tavii puneti hartie de copt daca tava este de metal, daca este de silicon nu este nevoie).

Mousse-ul de ciocolata cu lapte

Si acest mousse se face la fel ca cel de ciocolata amaruie. Il turnam peste primul strat de crema si bagam din nou 20 minute la congelator pana preparam si ultimul strat de crema din ciocolata alba.

Mousse-ul de ciocolata alba

Si mousse-ul de ciocolata alba se prepara la fel ca primele doua. Turnam si ultimul strat de crema si bagam la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.

A doua zi desfacem marginile tavii si decoram tortul. Eu l-am decorat cu biscuiti de cacao si ciocolata rasa. Yamy! Curcubeu pe cerul gurii! Acum este gata de servit!

 

Produse folosite în această rețetă

Cacao, 200g

25.34lei

adauga in cos
Sare de mare fina neiodata, 500g

10.43lei

adauga in cos
Praf pentru frisca vegetala, 54g

14.84lei

adauga in cos
Ciocolata alba cristalino, 100g

17.65lei

adauga in cos

Alte retete de prăjituri bio

17-11-2020

Rulada cu crema de ciocolata, delicioasa, pufoasa si usor de preparat

Mod de preparare: Separam cele 5 oua, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul si mixam pana devine bezea. [...]

15-10-2020

Savarine

Mod de preparare:   Punem faina intr-un bol, iar in laptele caldut punem drojdia, amestecam si punem tot continutul peste [...]