Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Cornulete
retete mic dejun bio

Ingrediente

Mod de preparare:

Peste 1 kg de faina, punem putina sare, iaurtul, 4 oua si laptele cald (in care am diluat in prealabil drojdia timp de 3 minute), impreuna cu 4 linguri de zahar. Amescam cu o lingura de lemn. Framantam bine pana nu se mai lipeste coca de maini. La nevoie mai adaugam faina. Impartim aluatul in 2 bucati si fiecare bucata in cate 8 bilute. Intindem fiecare bila si punem pe o farfurie fiecare biluta intinsa, pe care le ungem cu unt topit. Punem faina pe blatul sau masa de lucru si intindem cele 8 bilute suprapuse. Taiem coca astfel obtinuta cu o rola de pizza in 12-16 triunghiuri. 

Peste triunghiurile de coca se pune rahat, branza, crema, gem sau marmelada, si se ruleaza. Cornuletele rezultate se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.

La final, se pudreaza cu zahar sau cacao.

Aromate si pufoase! Le veti adora!

Pofta buna!

Produse folosite în această rețetă

Sare de mare fina neiodata, 500g

10.43lei

adauga in cos
45%
Drojdie uscata activa fara gluten, 9g

6.08 3.34lei

adauga in cos
Cacao, 200g

25.34lei

adauga in cos

Alte retete de mic dejun bio

30-10-2020

Terci de ovaz cu lapte

Mod de preparare: Punem laptele la fiert, iar cand incepe sa se umfle adaugam fulgii de ovaz si fierbem la foc mic, pana se [...]

14-10-2020

Turtite cu branza in tuci ca pe vremea bunicii

Mod de preparare: Punem doua-trei linguri de lapte caldut peste drojdia proaspata si dizolvam bine. Punem oul, sarea, laptele si [...]