Mod de preparare:
Punem doua-trei linguri de lapte caldut peste drojdia proaspata si dizolvam bine. Punem oul, sarea, laptele si drojdia peste faina si mixam. Cand s-au incorporat bine ingredientele, adaugam uleiul si framantam bine pana devine un aluat moale si lipicios. Scoatem aluatul din bol si il framantam pe masa tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei, acoperim cu o folie de plastic sau un prosop si lasam la dospit o ora sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul. In cazul meu, au fost suficiente 50 de minute!
Rasturnam aluatul pe masa si il taiem, portionand aluatul si formand bile relativ egale. Mie mi-au iesit 16 bile din aceasta compozitie, deci vom avea 16 turtite!
Presaram faina pe masa si intindem fiecare bila cu mana, apoi cu facaletul de lemn/silicon. Punem branza si cascavalul (daca nu doriti cascaval, folositi doar branza!) si strangem marginile in mijlocul bilei. Intoarcem bila si ajutandu-ne de putina faina, intindem cu facaletul, formand turtita. La fel procedam cu fiecare bila, pana vom avea 16 turtite umplute.
Punem o lingura de ulei in tuciul incins, si coacem la foc mic spre mediu, fiecare turtita, pana se rumenesc pe ambele parti, si gata sunt turtitele noastre, moi, pufoase si gustoase!
Se servesc ca atare, cu lapte caldut sau, va recomand, cu delicioasa Bautura neindulcita de ovaz cu migdale FARA LACTOZA de la Allos
Pofta buna!!!