IngredienteBlat umed:
Crema de vanilie:
Mai avem nevoie de visine din compot, cu zeama însiropam blatul dacă îl dorim mai însiropat, iar vișinele le punem între blaturi.
Punem o felie de blat, crema,visine și un strat de frișcă, iar blat, crema...pana le terminam.
Glazura :
Mod de preparare:
Blatul
Intr-o craticioara punem zaharul, cacao, sare si bicarbonatul de sodiu, le amestecam si turnam apa fierbinte. Pe foc mic lasam sa dea un clocot si oprim focul.
Lasam 15 min sa se racoreasca.
Adaugam nessul, esenta de rom, uleiul si faina si mixam cat sa le incorporam.
Punem si ouale plus galbenusurile, iar la final iaurtul.
Alegem doua tavi cu diametrul de 20cm sau una cu diametrul de 24, punem hartie de copt doar pe fundul tavii, iar peretii ii ungem cu ulei.
Turnam aluatul pentru blat si coacem la 175 grade timp de 20-25min sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca complet inainte de a pune crema.
Crema
Pregatim budinca exact cum scrie pe plic, dupa care o bagam la frigider. Cand este rece se mixeaza cu 300g crema de branza, iar daca doriti mai puteti adauga esenta de vanilie sau zahar vanilat.
Blatul este umed, dar putin insiropat cu siropul de la visine va fi mai racoros si aromat!
Imaginatia si gusturile fiecaruia au un rol foarte important in orice reteta!