Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Reteta Tort cu blat umed de cacao, visine si crema de vanilie
retete prăjituri bio

Ingrediente

Blat umed: 

Crema de vanilie:

Mai avem nevoie de visine din compot, cu zeama însiropam blatul dacă îl dorim mai însiropat, iar vișinele le punem între blaturi.

Punem o felie de blat, crema,visine și un strat de frișcă, iar blat, crema...pana le terminam. 

Glazura :

 

Mod de preparare:

Blatul

Intr-o craticioara punem zaharul, cacao, sare si bicarbonatul de sodiu, le amestecam si turnam apa fierbinte. Pe foc mic lasam sa dea un clocot si oprim focul.

Lasam 15 min sa se racoreasca.

Adaugam nessul, esenta de rom, uleiul si faina si mixam cat sa le incorporam.

Punem si ouale plus galbenusurile, iar la final iaurtul.

Alegem doua tavi cu diametrul de 20cm sau una cu diametrul de 24, punem hartie de copt doar pe fundul tavii, iar peretii ii ungem cu ulei.

Turnam aluatul pentru blat si coacem la 175 grade timp de 20-25min sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca complet inainte de a pune crema.

Crema

Pregatim budinca exact cum scrie pe plic, dupa care o bagam la frigider. Cand este rece se mixeaza cu 300g crema de branza, iar daca doriti mai puteti adauga esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Blatul este umed, dar putin insiropat cu siropul de la visine va fi mai racoros si aromat!

Imaginatia si gusturile fiecaruia au un rol foarte important in orice reteta!

Produse folosite în această rețetă

Cacao, 200g

25.34lei

adauga in cos
Sare de mare fina neiodata, 500g

10.43lei

adauga in cos
Praf pentru frisca vegetala, 54g

14.84lei

adauga in cos

Alte retete de prăjituri bio

17-11-2020

Rulada cu crema de ciocolata, delicioasa, pufoasa si usor de preparat

Mod de preparare: Separam cele 5 oua, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul si mixam pana devine bezea. [...]

15-10-2020

Savarine

Mod de preparare:   Punem faina intr-un bol, iar in laptele caldut punem drojdia, amestecam si punem tot continutul peste [...]