Mod de preparare:
Foile
Ouale se mixeaza cu zaharul, adaugam laptele si uleiul, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Presaram faina pe masa. Si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si se formeaza o coca usor de modelat. Impartim aluatul in 10 bile. Intindem fiecare bila si o punem pe dosul tavii unsa cu unt sau in care am pus hartie de copt. Coacem fiecare foaie timp de 10-15 min la 150 grade.
Crema
Punem zaharul la caramelizat, cand este topit in totalitate si este auriu dam focul mic si punem toata faina, amestecand energic 3-4 minute. Adaugam laptele si amestecam pana devine o crema. La final adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Asezam prima foaie in tava, ungem cu crema calda. Procedam la fel pana la ultima foaie care va ramane neunsa cu crema. Invelim prajitura in folie alimentara si o dam la frigider peste noapte pentru se inmuia foile. Asezam ceva greu peste prajitura pentru a o presa. A doua zi taiem marginile si taiem prajitura in trei. Fiecare bucata o dam pe jumatate formand patrate.
Dam bucata pe marginea mesei si o taiem in diagonala. Triunghiurile formate se ung cu crema si se lipesc.
Glazura
Peste laptele fierbinte punem ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final, adaugam untul si amestecam bine.
Ungem piramidele/muntii formati cu glazura si presaram nuca de cocos sau cacao, sau fiecare dupa propria imaginatie sau gust!