Ingrediente:griș de porumb pentru polenta. Provine din agricultură ecologică Demeter.
Preparare ușoară și rapidă în doar 10 minute. Făina de porumb populară din bucătăria italiană este făcută din toate miezurile de porumb și se potriveste bine atât cu mâncăruri dulci, cât și cu mâncare picantă.
Alternativa gustoasă dacă nu suportaţi glutenul.
Miezurile de porumb sunt curățate și apoi măcinate. Grișul este prefiert în abur fierbinte, apoi uscat și ambalat.
Pregătire:
Se amestecă 250 g de polenta în 0,75 l apă clocotită. Fierbeti la temperatura scăzută timp de aproximativ 2 minute în timp ce amestecați. Dacă este necesar, adăugați lichid. Inlaturati vasul de pe foc și lăsați-l timp de 5 minute.
Întrebuinţare:
Se pretează pentru pături de mămăligă, fierturi, garnituri şi meniuri dulci delicioase.
Valori nutritive:
kj: 1532
kcal: 361
grasimi: 2.2g
acizi grasi saturati: 0.5g
glucide: 77g
zaharuri: 0.9g
fibre: 2.4g
proteine: 7.0g
sare: <0.01g
*
- doza zilnica recomandata