Ingrediente:griș de porumb pentru polenta. Provine din agricultură ecologică Demeter.
Preparare ușoară și rapidă în doar 10 minute. Făina de porumb populară în bucătăria italiană este făcută din toate boabele de porumb și se potriveste bine atât cu mâncăruri dulci, cât și cu mâncare sărată.
Alternativa gustoasă dacă nu suportaţi glutenul.
Boabele de porumb sunt curățate și apoi măcinate. Grișul este prelucrat în abur fierbinte, apoi uscat și ambalat.
Pregătire:
Se amestecă 250 g de polenta în 0,75 l apă clocotită. Fierbeti la temperatura scăzută timp de aproximativ 2 minute în timp ce amestecați. Dacă este necesar, adăugați lichid. Înlăturati vasul de pe foc și lăsați-l timp de 5 minute.
Întrebuinţare:
Se pretează pentru pături de mămăligă, garnituri şi meniuri dulci delicioase.
Valori nutritive:
kj: 1532
kcal: 361
grasimi: 2.2g
acizi grasi saturati: 0.5g
glucide: 77g
zaharuri: 0.9g
fibre: 2.4g
proteine: 7.0g
sare: <0.01g
*
- doza zilnica recomandata